FAQ / Usein kysytyt kysymykset

Mistä tiedän, mitkä mökit ja matkailuajoneuvopaikat ovat vapaana?

Voit tarkistaa vapaana olevat mökit, matkailuajoneuvopaikat ja telttapaikat varausjärjestelmästämme.

 

Miten varaus kannattaa tehdä?

Voit varata mökin tai camping-paikan joko varausjärjestelmästän kautta. Voit myös tehdä varauksen soittamalla tai lähettämällä sähköpostia asiakaspalveluumme.

 

Saanko varausvahvistuksen tehdystä varauksesta?

Jos teet varauksen varausjärjestelmän kautta, saat varausvahvistuksen sieltä saman tien. Jos teet varauksen puhelimitse tai sähköpostilla, lähetämme varausvahvistuksen sähköpostilla, jos olet antanut sähköpostiosoitteesi meille. Muussa tapauksessa lähetämme varausvahvistuksen postitse. Mikäli varaus on maksettava etukäteen, lähetämme samalla laskun.

 

Miten voin maksaa varauksen?

Varausjärjestelmässä tehdyt varaukset maksetaan saman tien. Muulla tavoin tehty varaus maksetaan etukäteen laskulla tai paikan päällä kesäravintolassa olevassa vastaanotossa sen mukaan, miten on sovittu. Meillä käyvät maksuvälineinä kotimaiset pankkikortit, Visa, Visa Electron ja Mastercard. Varausjärjestelmässä voi olla myös muita maksuvaihtoehtoja saatavilla.

 

Missä vaiheessa minun on ilmoitettava saapumisajastani?

Varausjärjestelmän kautta tehdyt varaukset: Ennakkoon varausjärjestelmän kautta varatut ja maksetut mökit ja leirintäpaikat pidetään varattuina asiakkaalle saapumiseen saakka. Kesäkaudella varausjärjestelmän kautta varauksen tehneen asiakkaan ei myöskään tarvitse ilmoittaa henkilöstölle saapumisaikaa, mikäli hän saapuu Tommolansalmelle camping-alueen vastaanoton ja kesäravintolan ollessa auki (klo 21.00 saakka). Mikäli asiakas saapuu vasta tämän jälkeen, saapumisaika tulee ilmoittaa etukäteen. Talvikaudella saapumisaika tulee ilmoittaa henkilöstölle aina hyvissä ajoin etukäteen.

Paikan päällä maksettavat varaukset: Ennakkoon varatut mökit ja leirintäpaikat, joita ei ole varattu ja maksettu etukäteen varausjärjestelmässä ja jotka maksetaan vasta paikan päälle saavuttaessa, pidetään varattuina klo 18.00 asti, ellei myöhemmästä saapumisajankohdasta ole sovittu. Jos saavut ennen klo 18.00, sinun ei tarvitse ilmoittaa saapumisajankohtaasi meille. Mikäli asiakas ei saavu klo 18.00 mennessä eikä ilmoita etukäteen myöhäisestä saapumisesta henkilökunnalle, Tommolansalmella on oikeus myydä ennakkoon varattu paikka toiselle asiakkaalle.

 

Miten peruutan varauksen ja missä vaihessa se tulee viimeistään tehdä?

Peruutus tulee tehdä aina puhelimitse tai sähköpostitse asiakaspalveluumme. Varauksen peruuttamisesta löydät lisätietoa varaus-, vuokraus- ja peruutusehdoistamme.

 

Millainen varustelu mökeissä on ja mitä minun tulee ottaa mukaan?

Sähkö, vesi ja polttopuut kuuluvat mökkien vuokrahintaan. Mökeissä on astiat ja välineet ruuanlaittoa ja ruokailua varten sekä siivousaineet ja imuri siivousta varten. Myös wc- ja talouspaperit (aloituspakkaukset) löytyvät mökeistä. Tarvitset mukaasi omat liinavaatteet ja pyyhkeet, mutta tarvittaessa voit vuokrata nekin meiltä eri maksusta (ks. tarkemmin palveluhinnasto). Tarkemmat tiedot kunkin mökin varusteista löydät Majoitus-osiosta kunkin mökin omalta sivulta.

 

Kuinka monta henkilöä mökkeihin voi majoittua?

Mökkeihin saa majoittua vain niin monta henkilöä kuin mökissä on vuodepaikkoja. Poikkeuksena ovat ainoastaan pienet lapset, jotka eivät vaadi vuodepaikkaa, vaan nukkuvat esim. vaunuissa tai omassa matkasängyssä. Meiltä saa myös ilmaiseksi lainaan pienille lapsille lastensängyn (rajallinen määrä, varmista saatavuus etukäteen).

 

Voinko ottaa mukaan lemmikkieläimen?

Voit, mutta asiasta on sovittava etukäteen. Mökkien tiedoissa lukee, saako mökkiin tuoda mukana lemmikin. Huomioithan myös, että lemmikin aiheuttamien sotkujen siivoamisesta peritään maksu siivouksesta syntyneiden kulujen mukaan.

 

Onko minun siivottava mökki lähtiessäni?

Pääsääntöisesti kyllä. Voit toki tilata meiltä loppusiivouksen eri maksusta (ks. tarkemmin palveluhinnasto).

 

Mitä loppusiivoukseen kuuluu?

Mökki imuroidaan ja tarvittaessa lattia pyyhitään kostealla rätillä tai mopilla, jos se on likainen. Tarvittaessa matto tulee viedä ulos ja tampata. Liat pyyhitään kaikilta pinnoilta (pöydät, keittiön tasot, wc:n kalusteet). Peitot ja tyynyt tulee tuulettaa mahdollisuuksien mukaan ulkona. Astiat tuleet tiskata ja kaikki mökkiin kuuluvat tavarat tulee laittaa takaisin omille paikoilleen. Roskat viedään roskikseen ja jätteet lajitellaan jätelajittelupisteessä.

 

Voinko käyttää camping-alueella ja lomamökeissä omia sähkölaitteita ja ladata niitä?

Camping-alueella saa käyttää ja ladata omia sähkölaitteita itselle varatulla sähköistetyllä camping-paikalla. Lomamökeissä ja kesämökeissä saa myös käyttää ja ladata omia sähkölaitteita poislukien sähköautot.

Omien sähkölaitteiden (kuten matkajääkaappien, akkukäyttöisten laitteiden ym.) käyttö ja lataaminen sekä sähköautojen lataaminen on kielletty camping-alueen rakennuksissa (esim. saunat, huoltorakennukset, grillikatokset ja keittokatos), koska näiden rakennusten sähköjärjestelmiä ei ole suunniteltu tällaista käyttöä varten. Kännyköiden lataaminen näissä rakennuksissa on kuitenkin sallittu.

Sähköautojen lataaminen lomamökeissä ja kesämökeissä on myös kielletty.

Jos sinulla ei ole varattuna sähköistettyä camping-paikkaa ja haluat esimerkiksi ladata omien laitteidesi akkuja tai esimerkiksi matkajääkaappia tai sähköautoa, voit varata sähköistetyn camping-paikan latauksen ajaksi maksua vastaan (camping-alueen normaali sähkömaksu mittarin kulutuksen mukaan). Varauksen voi tehdä henkilöstöltä.

 

Milloin voin saapua ja milloin minun tulee lähteä?

Lue tarkemmin saapumis- ja lähtöajoista lomakeskuksen säännöistä.