Varaus-, vuokraus- ja peruutusehdot

Yleiset varaus-, vuokraus- ja peruutusehdot

Nämä ehdot ovat molempia osapuolia sitovia, kun asiakas on jättänyt majoitusvarauksen joko kirjeitse, puhelimitse, sähköpostilla tai varausjärjestelmän kautta.

Nämä ehdot tulevat voimaan 1.5.2021 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varausehdot

1. Varaajan tulee olla täysi-ikäinen, tai hänellä tulee olla huoltajaltaan kirjallinen suostumus, joka tulee esittää ennen majoittautumista.

2. Majoitusvuorokausi mökeissä alkaa klo 16.00 kesäkaudella ja klo 15.00 talvikaudella ja päättyy matkustuspäivänä klo 11.30, johon mennessä avain on luovutettava.

3. Majoitusvuorokausi vaunu/asuntoautopaikoissa sekä telttapaikoissa alkaa klo 16.00 kesäkaudella ja klo 15.00 talvikaudella ja päättyy matkustuspäivänä klo 11.30.

4. Varausjärjestelmän kautta tehdyt varaukset: Ennakkoon varausjärjestelmän kautta varatut ja maksetut mökit ja leirintäpaikat pidetään varattuina asiakkaalle saapumiseen saakka. Kesäkaudella varausjärjestelmän kautta varauksen tehneen asiakkaan ei myöskään tarvitse ilmoittaa henkilöstölle saapumisaikaa, mikäli hän saapuu Tommolansalmelle camping-alueen vastaanoton ja kesäravintolan ollessa auki (klo 21.00 saakka). Mikäli asiakas saapuu vasta tämän jälkeen, saapumisaika tulee ilmoittaa etukäteen. Talvikaudella saapumisaika tulee ilmoittaa henkilöstölle aina hyvissä ajoin etukäteen.

5. Paikan päällä maksettavat varaukset: Ennakkoon varatut mökit ja leirintäpaikat, joita ei ole varattu ja maksettu etukäteen varausjärjestelmässä ja jotka maksetaan vasta paikan päälle saavuttaessa, pidetään varattuina klo 18.00 asti, ellei myöhemmästä saapumisajankohdasta ole sovittu. Jos saavut ennen klo 18.00, sinun ei tarvitse ilmoittaa saapumisajankohtaasi meille. Mikäli asiakas ei saavu klo 18.00 mennessä eikä ilmoita etukäteen myöhäisestä saapumisesta henkilökunnalle, Tommolansalmella on oikeus myydä ennakkoon varattu paikka toiselle asiakkaalle.

6. Asiakas vastaa siitä, että mökki luovutetaan samassa kunnossa kun se oli majoittautuessa, eli mökki luovutetaan siivottuna.

7. Asiakas on velvollinen ottamaan viipymättä yhteyttä vastaanottoon, jos hän havaitsee mökissä epäkohtia tai puutteita. Asiakkaan velvollisuus on tarkistaa mökki heti saavuttaessa edellisten asukkaiden rikkomien asioiden havaitsemiseksi sekä ilmoittaa niistä välittömästi vastaanottoon, jotta asiakas ei joudu niistä korvausvastuuseen.

8. Asiakas on vastuussa tahallaan tai huolimattomuudellaan aiheuttamistaan vahingoista, jotka hän, hänen vieraansa tai mukana tulevat lemmikit aiheuttavat lomakeskuksen omaisuudelle tai lomakeskuksen muille asiakkaille tai heidän omaisuudelleen.

9. Majoittujia saa olla vain se määrä, mikä on sovittu mökkiä varattaessa. Kapasiteettia ei saa ylittää ilman erillistä sopimusta.

10. Lemmikkieläimen tuomisesta on sovittava aina erikseen. Lemmikin aiheuttamien sotkujen siivoamisesta peritään maksu siivouksesta syntyneiden kulujen mukaan.

11. Asiakas on velvollinen noudattamaan alueen järjestyssääntöjä. Ongelmatilanteissa henkilöstöllä on oikeus poistaa alueelta ne henkilöt, jotka rikkovat järjestyssääntöjä.

12. Varausjärjestelmän kautta varatessa varaus maksetaan kokonaisuudessaan saman tien.

13. Kirjeitse, puhelimitse tai sähköpostitse tehdyissä varauksissa varausmaksu laskutetaan sähköpostitse. Ennakkovarausmaksu on 30 % kokonaishinnasta, ja se veloitetaan varauksen tekemisen yhteydessä. Loput maksusta on maksettava 14 vrk ennen saapumista. Mikäli majoitusajankohtaan on varausajankohdasta aikaa alle 14 vrk, varausmaksu laskutetaan kokonaisuudessaan heti varauksen teon yhteydessä.

Mökkien peruutusehdot

Mahdollisen peruutuksen sattuessa peruutus on tehtävä aina puhelimitse tai sähköpostitse. Vahvistamme peruutuksen lähettämällä peruutusvahvistuksen sähköpostitse.

– Jos mökin peruutus tapahtuu yli 14 vrk ennen majoitusajankohtaa, mökin peruutuksen käsittelykulut ovat 40 €.

– Jos mökin peruutus tapahtuu alle 14 vrk ennen majoitusajankohtaa, eikä mökkiä saada myytyä toisaalle, on varaaja velvollinen maksamaan koko majoitushinnan. Jos mökki saadaan myytyä toisaalle, peruutuskulut ovat 40 €.

– Jos mökin peruutus tapahtuu alle 14 vrk ennen majoitusajankohtaa ja sen syynä on vakava sairaus, läheisen kuolemantapaus tai ylivoimainen este, asiakkaalta veloitetaan mökistä ainoastaan peruutuskulut 40 €. Tällöin asiakas on velvollinen esittämään lääkärintodistuksen.

Matkailuajoneuvopaikkojen ja telttapaikkojen peruutusehdot

Mahdollisen peruutuksen sattuessa peruutus on tehtävä aina puhelimitse tai sähköpostitse. Vahvistamme peruutuksen lähettämällä peruutusvahvistuksen sähköpostitse.

– Jos matkailuajoneuvo- tai telttapaikan peruutus tapahtuu yli 3 vrk ennen majoitusajankohtaa, peruutuksen käsittelykulut ovat 20 €.

– Jos peruutus tapahtuu alle 3 vrk ennen majoitusajankohtaa, eikä paikkaa saada myytyä toisaalle, on varaaja velvollinen maksamaan majoituksen koko summan. Jos paikka saadaan myytyä toisaalle, peruutuskulut ovat 20 €.

– Jos matkailuajoneuvopaikan tai telttapaikan peruutus tapahtuu alle 3 vrk ennen majoitusajankohtaa ja sen syynä on vakava sairaus, läheisen kuolemantapaus tai ylivoimainen este, asiakkaalta veloitetaan ainoastaan peruutuskulut 20 €. Tällöin asiakas on velvollinen esittämään lääkärintodistuksen.

Maksaminen

Kaikki varausjärjestelmämme hinnat ovat euroja (€). Hinnat sisältävät arvonlisäveron 10/24 %.

Varausjärjestelmässämme voit maksaa Paytrailin tarjoamilla maksutavoilla eli Visalla, Mastercardilla, Visa Electronilla, MobilePayllä ja verkkopankkimaksulla.

Tilauksen käsittelyn nopeuttamiseksi maksu veloitetaan luottokortilta heti tilauksen yhteydessä.

Visa, Visa Electron ja Mastercard

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Henkilötietojen kerääminen

Emme tallenna omaan käyttöömme antamiasi maksunvälitystietoja emmekä saa niitä käyttöömme Paytrailin kautta.

Paytrail tallentaa maksunvälitystietosi ja noudattaa EU:n GDPR-asetusta tietojen käsittelyssä.

Paytrailin tietosuojaseloste:
https://www.paytrail.com/tietosuojaseloste-paytrailin-maksupalvelu

 

Vuokrattavien välineiden varaus-, vuokraus- ja peruutusehdot

Nämä ehdot tulevat voimaan 1.5.2021 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Nämä varausehdot koskevat kaikkia Lomakeskus Tommolansalmi Oy:n (jäljempänä Tommolansalmi) vuokraamia välineitä.

Asiakkaalla tarkoitetaan näissä ehdoissa sekä varauksen tehnyttä henkilöä että hänen seurueensa jäsentä.

Varauksen tekeminen

Varauksen voi tehdä joko Tommolansalmen varausjärjestelmän kautta, asiakaspalvelun kautta sähköpostilla tai puhelimitse tai lomakeskuksen vastaanotossa.

Kesäkaudella varauksen voi tehdä välineisiin samalle päivälle. Talvikaudella varaus tulee tehdä vähintään 24 h aiemmin, sillä osa välineistä säilytetään talvikaudella muualla kuin paikan päällä lomakeskuksessa.

Varauksen vahvistaminen

Varaus katsotaan vahvistetuksi, kun asiakas maksaa varauksen varausjärjestelmässä ja saa sen jälkeen kirjallisen varausvahvistuksen tai kun asiakas maksaa varauksen lomakeskuksen vastaanotossa.

Varausaika

Välineet varataan tasatunneittain, mutta todellinen varausaika on aina 10 minuuttia vaille täyden tunnin, sillä viimeiset 10 minuuttia ajasta on varattu välineiden huoltoon ja tarkastukseen seuraavaa varaajaa varten. Todellinen varausaika on siis 50 minuuttia / 1 h 50 minuuttia / 2 h 50 minuuttia jne.

Hinnat ja maksuehdot

Välineiden varaushinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron.

Tommolansalmi varaa oikeuden muuttaa hintoja milloin tahansa. Hinnanmuutos ei koske jo maksettuja varauksia.

Varausmaksu maksetaan etukäteen varausjärjestelmän kautta. Paikan päällä tehty varaus maksetaan etukäteen lomakeskuksen vastaanotossa (onnistuu vain kesäkaudella vastaanoton ollessa auki).

Välineiden tarkistaminen

Asiakas on velvollinen tarkistamaan varattavan välineen varausajan alkaessa. Mikäli välineessä on vikaa, siitä on ilmoitettava viipymättä Tommolansalmelle. Vikatilanteessa varaus perutaan ja Tommolansalmi hyvittää varaushinnan takaisin asiakkaalle.

Varatut välineet tulee palauttaa Tommolansalmelle siinä kunnossa kuin ne olivat vuokralle otettaessa. Tommolansalmi tarkistaa välineet varauksen jälkeen. Mikäli niissä ilmenee vikaa eikä asiakas ole ilmoittanut asiasta Tommolansalmelle varauksen alkaessa, vian tai vastaavan virheen katsotaan syntyneen asiakkaan varauksen aikana ja asiakas on velvollinen korvaamaan siivouksesta tai vian korjaamisesta aiheutuneet kulut todellisten syntyneiden kulujen mukaan.

Mikäli väline on käyttökelvoton eikä vika tai virhe johdu normaalista kulumisesta tai ulkopuolisesta asiakkaasta riippumattomasta tekijästä tai väline on varastettu, asiakas on velvollinen maksamaan uuden vastaavan välineen hankinnasta aiheutuneet kulut omavastuumäärään saakka. Omavastuu on soutuveneestä 1 000 €, sup-laudasta 500 €, kanootista 500 €, tavallisista maastopyörästä 500 € ja tavallisesta polkupyörästä 100 €.

Asiakkaan oikeudet ja vastuut

Välineiden varaajan on oltava täysi-ikäinen.

Asiakkaan velvollisuutena on hankkia välineiden varausta varten tarvittavat vakuutukset (esim. matkavakuutus sekä sairaskulu- ja tapaturmavakuutus).

Varattavia välineitä ei saa käyttää alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

Asiakas on vastuussa kaikista vahingoista, jotka johtuvat asiakkaan omasta huolimattomuudesta tai välineiden väärinkäytöksestä.

Asiakas on vastuussa kaikista vahingoista, joita hän itse tai hänen omaisuutensa tai hänen varaamansa väline aiheuttaa asiakkaalle itselleen, hänen omalle seurueelleen, Tommolansalmelle tai kolmannelle osapuolelle tai Tommolansalmen omistamalle tai hallussa olevalle välineelle, tilalle tai palvelulle.

Asiakkaan tulee noudattaa Tommolansalmen antamia ohjeita sekä lukea ennen varaamista välineen varausehdot sekä välinevuokrausta koskevat ohjeet saamastaan varausvahvistuksesta, Tommolansalmen varausjärjestelmästä ja/tai Tommolansalmen nettisivustolta.

Vahingon sattuessa asiakkaan maksama vahingonkorvaus määritellään vahingon todellisen arvon mukaan. Vahingonkorvausvaatimus osoitetaan varauksen tehneelle henkilölle, ellei hän pysty todistamaan jonkun muun aiheuttaneen vahinkoa.

Tommolansalmen oikeudet ja vastuut

Tommolansalmi vastaa asiakkaalle varatun välineen käytön aikana aiheutuneista välittömistä vahingoista ja haitoista, mikäli vahinko tai haitta aiheutuu Tommolansalmen törkeästä huolimattomuudesta tai tahallisuudesta. Vahingonkorvauksen määrä on korkeintaan todellisen vahingon määrä. Vahingonkorvaus koskee ainoastaan vahinkoja ja haittoja, jotka vahingon tai haitan kärsinyt osapuoli voi todistaa Tommolansalmen syyksi. Korvausvaatimus vahingoista ja haitoista tulee toimittaa Tommolansalmelle kahden (2) viikon kuluessa varaushetkestä.

Tommolansalmi ei vastaa kadonneista tai rikkoutuneista tai muulla tavalla kärsineistä tavaroista, jotka asiakas jättää Tommolansalmen tiloihin varatessaan välineitä ja käyttäessään niitä.

Tommolansalmi ei ole vastuussa vahingoista tai vammoista, jotka asiakkaan oma matkavakuutus tai muu vakuutus korvaa.

Myöhästyminen tai varauksen keskeyttäminen

Mikäli asiakas saapuu paikalle liian myöhään, varausmaksua ei hyvitetä käyttämättä jääneestä varausajasta. Varauksen päättymisaika säilyy ennallaan myöhäisestä saapumisesta huolimatta.

Mikäli asiakas keskeyttää varauksen ennenaikaisesti, varausmaksua ei palauteta takaisin.

Mikäli asiakas palauttaa välineen myöhässä eli vasta varausajan päättymisen jälkeen, Tommolansalmella on oikeus periä ylimenevältä ajalta varaushinta sekä mahdolliset myöhästymisestä aiheutuneet muut kulut.

Muutokset

Mikäli asiakas haluaa muuttaa varausta, hänen tulee ottaa yhteyttä Tommolansalmen asiakaspalveluun.  Jos mahdollinen muutos aiheuttaa kuluja, ne veloitetaan asiakkaalta.

Mikäli asiakas haluaa jatkaa varausaikaa, on siitä sovittava Tommolansalmen kanssa ennen varausajan päättymistä.

Peruutusoikeus

Mikäli asiakas haluaa perua varauksen, asiakkaan tulee ottaa yhteyttä Tommolansalmen asiakaspalveluun. Varauksen voi peruuttaa ilmaiseksi, kunhan peruutus tehdään viimeistään 24 h ennen varauksen alkua. Tämän jälkeen peruutetuista varauksista veloitetaan koko varaushinta, ellei peruutuksen syynä ole asiakkaan sairastuminen tai muu force majeure -tilanne.

Tommolansalmella on oikeus perua asiakkaan varaus ilman erillistä korvausvelvollisuutta. Mikäli Tommolansalmi peruu varauksen, Tommolansalmi palauttaa varausmaksun täysimääräisesti asiakkaalle.

Tommolansalmella on oikeus keskeyttää välinevuokraus tai kieltää välineen käyttö, jos asiakkaan fyysinen tai henkinen kunto on sellainen, ettei hän pysty käyttämään välinettä tai hän on vaaraksi hänelle itselleen tai muille. Näissä tilanteissa varausmaksua ei palauteta.

Muut ehdot

Mikäli joku näiden ehtojen osa on pätemätön, muut ehdot ovat edelleen päteviä ja voimassa olevia.

Näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia, ja näihin ehtoihin liittyvät riidat ratkaistaan ensisijaisesti neuvottelemalla ja toissijaisesti Tommolansalmen valitsemassa käräjäoikeudessa.

Force majeure / Ylivoimainen este

Kumpikaan osapuoli ei ole vastuussa ylivoimaisesta esteestä (kuten luonnonkatastrofi, poikkeuksellinen säätilanne, epidemia, henkilöstön tai asiakkaan sairastuminen tai lakko jne.) johtuneista laiminlyönneistä, välittömistä tai välillisistä vahingoista tai menetyksistä toiselle osapuolelle.

Ylivoimaisen esteen sattuessa toisen osapuolen on ilmoitettava siitä välittömästi toiselle osapuolelle ja sekä informoitava toista osapuolta säännöllisesti tilanteen etenemisestä, jos tai kun tilanne jatkuu.

Ylivoimaisen esteen sattuessa osapuolten on tehtävä kaikki käytettävissä olevat kohtuulliset toimenpiteet ylivoimaisen esteen vaikutusten minimoimiseksi ja sovittujen velvoitteiden täyttämiseksi.

Ehtojen voimaantulo

Nämä varausehdot tulevat voimaan, kun asiakas tekee varauksen joko Tommolansalmen varausjärjestelmässä, asiakaspalvelun kautta sähköpostilla tai puhelimitse tai paikan päällä lomakeskuksen vastaanotossa.

Ehtojen muutokset

Tommolansalmella on oikeus muuttaa näitä varausehtoja milloin tahansa. Uudet ehdot astuvat voimaan välittömästi sen jälkeen, kun ne on julkaistu varausjärjestelmässä ja/tai Tommolansalmen nettisivuilla.

 

Rantasaunan varaus-, vuokraus- ja peruutusehdot

Nämä ehdot ovat molempia osapuolia sitovia, kun asiakas on jättänyt saunavarauksen joko kirjeitse, puhelimitse, sähköpostilla tai varausjärjestelmän kautta.

Nämä ehdot tulevat voimaan 1.5.2021 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Varausehdot

1. Saunaa voivat vuokrata lomakeskukseemme majoittuvat matkailijat sekä perheet, ystäväporukat, yritykset ja yhdistykset Mäntyharjulta ja lähiseudulta.
2. Varaajan tulee olla täysi-ikäinen, tai hänellä tulee olla huoltajaltaan kirjallinen suostumus, joka tulee esittää varausta tehdessä.
3. Mikäli varaaja ei ilmesty paikalle varauksen alkaessa, saunan katsotaan vapautuvan muiden varattavaksi, ellei varaaja ole ilmoittanut myöhästymisestä etukäteen.
4. Myöhästymistapauksessa varauksen päättymisaika pysyy alkuperäisen varausajan mukaisena, eikä asiakkaan varaama aika siirry myöhemmäksi, ellei varauslistassa ole asiakkaan jälkeen tyhjää tilaa.
5. Asiakas vastaa siitä, että sauna luovutetaan samassa kunnossa, kun se oli saunomisen alkaessa, eli sauna luovutetaan siivottuna.
6. Asiakas on velvollinen ottamaan viipymättä yhteyttä vastaanottoon, jos hän havaitsee saunassa epäkohtia tai puutteita.
7. Saunojia saa olla vain se määrä, mikä on sovittu saunaa varattaessa. Kapasiteettia ei saa ylittää ilman erillistä sopimusta.
8. Saunan varausmaksu maksetaan joko varausjärjestelmän kautta saman tien kokonaisuudessaan tai paikan päällä lomakeskuksen vastaanotossa.

Peruutusehdot

Mahdollisen peruutuksen sattuessa peruutus on tehtävä aina puhelimitse, sähköpostitse tai paikan päällä lomakeskuksen vastaanotossa. Vahvistamme peruutuksen lähettämällä peruutusvahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä, kun peruutus tapahtuu sähköpostitse tai puhelimitse.

– Jos peruutus tapahtuu yli 24 h ennen saunomisajankohtaa, peruutuksesta ei veloiteta.

– Jos peruutus tapahtuu alle 24 tuntia ennen saunomisajankohtaa, veloitamme koko varausmaksun.

– Jos peruutus tapahtuu alle 24 h ennen saunomisajankohtaa, ja sen syynä on vakava sairaus, läheisen kuolemantapaus tai ylivoimainen este, peruutuksesta ei veloiteta. Asiakas on tällöin velvollinen esittämään lääkärintodistuksen.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Puusaunan varaus-, vuokraus- ja peruutusehdot

Nämä ehdot ovat molempia osapuolia sitovia, kun asiakas on jättänyt saunavarauksen joko kirjeitse, puhelimitse, sähköpostilla tai varausjärjestelmän kautta.

Nämä ehdot tulevat voimaan 1.5.2021 ja ovat voimassa toistaiseksi.

Varausehdot

1. Saunaa voivat vuokrata lomakeskukseemme majoittuvat matkailijat sekä perheet, ystäväporukat, yritykset ja yhdistykset Mäntyharjulta ja lähiseudulta.
2. Varaajan tulee olla täysi-ikäinen, tai hänellä tulee olla huoltajaltaan kirjallinen suostumus, joka tulee esittää varausta tehdessä.
3. Mikäli varaaja ei ilmesty paikalle varauksen alkaessa, saunan katsotaan vapautuvan muiden varattavaksi, ellei varaaja ole ilmoittanut myöhästymisestä etukäteen.
4. Myöhästymistapauksessa varauksen päättymisaika pysyy alkuperäisen varausajan mukaisena, eikä asiakkaan varaama aika siirry myöhemmäksi, ellei varauslistassa ole asiakkaan jälkeen tyhjää tilaa.
5. Asiakas vastaa siitä, että sauna luovutetaan samassa kunnossa, kun se oli saunomisen alkaessa, eli sauna luovutetaan siivottuna.
6. Asiakas on velvollinen ottamaan viipymättä yhteyttä vastaanottoon, jos hän havaitsee saunassa epäkohtia tai puutteita.
7. Saunojia saa olla vain se määrä, mikä on sovittu saunaa varattaessa. Kapasiteettia ei saa ylittää ilman erillistä sopimusta.
8. Saunan varausmaksu maksetaan joko varausjärjestelmän kautta saman tien kokonaisuudessaan tai paikan päällä lomakeskuksen vastaanotossa.
9. Lomakeskuksen asiakaspalvelu ei vastaa saunan lämmityksestä. Saunan varaaja on velvollinen huolehtimaan, että sauna pysyy lämpimänä seuraavaa varaajaa varten ja että saunassa on kylpyvettä.

Peruutusehdot

Mahdollisen peruutuksen sattuessa peruutus on tehtävä aina puhelimitse, sähköpostitse tai paikan päällä lomakeskuksen vastaanotossa. Vahvistamme peruutuksen lähettämällä peruutusvahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä, kun peruutus tapahtuu sähköpostitse tai puhelimitse.

– Jos peruutus tapahtuu yli 24 h ennen saunomisajankohtaa, peruutuksesta ei veloiteta.

– Jos peruutus tapahtuu alle 24 tuntia ennen saunomisajankohtaa, veloitamme koko varausmaksun.

– Jos peruutus tapahtuu alle 24 h ennen saunomisajankohtaa, ja sen syynä on vakava sairaus, läheisen kuolemantapaus tai ylivoimainen este, peruutuksesta ei veloiteta. Asiakas on tällöin velvollinen esittämään lääkärintodistuksen.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.