In Finnish    In English    In Deutsch    In Russian

 

ETUSIVU     YRITYS     MAJOITUS     RAVINTOLA     PALVELUT     AKTIVITEETIT     HINNASTO     AJANKOHTAISTA     INFO     YHTEYSTIEDOT

Tommolansalmi, retkeily
 
 

Retkeily Mäntyharjulla

Mäntyharjun luonnonkauniissa maisemissa on runsaasti erilaisia retkeilyreittejä, lapsiperheille sopivista kohteista aina vaativiin kalliokiipeilykohteisiin. Kuntamme alueelta löytyy Järvi-Suomen tyypillisimpiä maisemia: vaaroja, harjuja ja yli 600 lampea ja järveä.

Mäntyharjulla on panostettu viime vuosina erityisen paljon luontomatkailun kehittämiseen, ja alueellamme on tänä päivänä monipuoliset retkeilymahdollisuudet.

Mäntyharju-Repovesi -retkeilyreitit

Suosittelemme erityisesti vierailua Vuoden 2015 retkikohde -äänestyksen voittaneilla Mäntyharju-Repovesi -reiteillä!

Reitti kulkee Mäntyharjulta Repoveden kansallispuistoon.

Alueen maastopyörä-, patikointi- ja melontareitit tarjoavat monenlaista mielenkiintoista nähtävää. Sekä kansallispuistossa että sinne vievillä retkeilyreiteillä on monenlaisia vaihtoehtoja, joista osa sopii erinomaisesti myös lapsiperheille sekä ihmisille, jotka etsivät lyhyitä päiväretkikohteita.

Mäntyharju-Repovesi -sivustolta löydät retkeilyreittitietojen lisäksi myös runsaasti tietoa kansallispuiston ja laajemminkin Mäntyharjun alueen aktiviteeteista ja palveluista.

Lue lisää Repoveden retkeilymahdollisuuksista Retkeily Repoveden kansallispuistossa -sivulta.

Geokätköily Mäntyharjulla

Mäntyharjulta löytyy kymmeniä geokätköjä. Jos et ole vielä kertaakaan kokeillut geokätköilyä, voit aloittaa harrastuksen lataamalla älypuhelimeen geokätkösovelluksen. Lisätietoa sovelluksista löytyy esim. täältä: http://geokätköt.fi/opas/geokatkojen-etsiminen/geokatkoily-kannykalla/

Mäntyharjun geokätköjä on luetteloitu esim. täällä:

https://www.geocache.fi/caches/jakauma.php?kuntalista=M%E4ntyharju

https://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?lat=61.41623&lng=26.87891&dist=25

Lue lisää Mäntyharju-Repovesi-retkeilyreittien sivuilta: http://www.mantyharju-repovesi.com/fi/aktiviteetit/geokaetkoeily

Turunvuoren 1/4 hiidenkirnu ja kalliokiipeily

Mäntyharjun keskustasta noin 10 km kaakkoon sijaitseva geologinen kohde on erityisesti kalliokiipeilijöiden suosima retkipaikka. Turunvuorelta löytyy komeat näköalat sekä komea jyrkänne, josta löytyy myös noin 12 metriä korkea hiidenkirnu.

Tommolansalmelta hiidenkirnulle on matkaa noin 10 km ja sinne pääsee kahta eri reittiä: joko lomakeskuksesta vierestä Kivilahdentietä Kertunmäentielle, sieltä Nuijantielle ja sieltä Kokkosenkyläntielle tai ajamalla n. 3 km Mikkelin suuntaan ja kääntymällä vasemmalle Kokkosenkyläntielle. Kysy ravintolasta tarkemmat ajo-ohjeet paikalle.

Lisätietoa paikasta löytyy retkipaikka.fi-palvelusta: Turunvuoren hiidenkirnu

Laijärven lintualue

Laijärvi on pieni järvi Valtolantien varressa. Alueella on lintutorni ja mahdollisuus nähdä lukuisia eri lintulajeja. Paikka on lähellä Valtolantietä (Mäntyharju), koordinaatit: N 61.20.040, E 026.54.376.

Retkeily ja urheiluharrastukset muualla Mäntyharjulla

Esimerkiksi Reissupolku-palvelusta löydät mm. retkeilyyn ja urheiluharrastuksiin liittyviä karttoja sekä tietoa liikuntalajeista, joita voit Mäntyharjulla harrastaa.

Lue lisää: Mäntyharjun reissupolku

Retkipaikkoja Mäntyharjun lähiseudulla

Partakoski (Partakoskentie 371, Savitaipale)

Partakoski on kolmen kosken yhdistävä luontomatkailupaikka, jossa on venäläisen ruhtinaan rakennuttama Ruhtinaanmaja. Paikalla on kauppa, ravintola ja venesatama sekä erilaisia kesätapahtumia.

Kärnäkoski (Partakoskentie 845, Savitaipale)

Kärnäköski on yli 200 vuotta vanha linnoitus valtakunnallisesti merkittävässä kulttuuriympäristössä, Saimaan rannalla. Alueella on vanhat myllyrakennukset, luontopolku lotjasatamaan ja Vuorilinnan laavu.

Astuvansalmen kalliomaalaukset (Someenjärvi, Hurissalontie (tie 4323), Hirssaari)

Astuvansalmelta löytyy suurin Pohjoismaista löydetty esihistoriallinen kalliomaalaus, arvioitu ikä noin 5 000–6 000 vuotta. Maalaussarjan kokonaispituus on noin 15 m ja säilyneitä kuvioita on noin 60 kpl. Maalauksille vie noin 3 km luontopolku metsän halki.

 

 

 

 

ASIAKASPALVELU

GSM + 358 400 754 835

info [at] tommolansalmi.fi

 

Asiakaspalvelun yhteystiedot >

 
 

HINNASTO

Hinnasto >

 

KATSO MYÖS

Lomakeskuksen kartta (PDF) >

 

 

AJANKOHTAISTA TIETOA

Facebook Instagram YouTube