Tommolansalmi ravintola ruoka-annos

Lämpimät ja kylmät ruoat

Ravintolamme ruokalistalta löytyy keittiössämme alusta asti itse valmistamiamme annoksia; tarjolla on sekä burger-aterioita kotimaisista raaka-aineksista sekä täyttäviä, mutta silti raikkaita kasvisaterioita. Kaikki ateriat voi ottaa mukaan myös takeaway-versioina.

Ravintolamme kylmätiskiltä löydät lisäksi runsaasti erilaisia tuoreita ja raikkaita retkiherkkuja, jotka valmistamme tarjolle joka päivä erikseen: kokeile vaikka herkullisia kotimaisilla kasviksilla täytettyjä rieskarullia, paikallisen kalastajan lohesta valmistettuja tuoreita lohileipiä, suosittuja sillileipiämme tai kotimaisilla raaka-aineilla täytettyjä retkisämpylöitämme.

Kylmätiskin valikoima vaihtelee sesongin mukaan, ja voit myös tilata retkileipäsi meiltä mukaan haluamillasi täytteillä.

Lisäksi valikoimaamme kuuluvat erilaiset grilliruoat. Osa niistä on valmiina kylmätiskillämme, joten voit lämmittää ja syödä ne paikan päällä tai napata ne mukaan retkieväiksi.

Huom! Ruokalistamme sisältö ja päivittäinen valikoima vaihtelee hieman sesongin mukaan. Kesäsesongin aikana kesä-heinäkuussa ruokalistamme on laajimmillaan, ja alku- ja loppukesästä tarjolla on suppeampi valikoima.

ANNOSMERKINNÄT

VL – Vähälaktoosinen
L – Laktoositon
M – Maidoton
G – Gluteeniton
LR – Lähiruoka

ATERIAT
lähiruokaa ja luomua

TALON BURGER -ATERIA * 14,90 € LR

Burger-sämpylä, mehevän runsas talon pihvi (kotimainen lähituottajan ylämaankarjan luomujauheliha LR), Jukolan Juuston Aito Cheddar, talon täytteet ja mausteet, ranskalaiset tai tuore salaatti kotimaisista kasviksista (LR), mehu ja vesi

KOTITEKOISET LIHAPULLAT 14,90 € G/M/LR

Paikallisen keittiömestarin itse tehdyt lihapullat lähituottajan naudanlihasta (LR), ranskalaiset tai tuore salaatti kotimaisista kasviksista (LR), mehu ja vesi (LASTEN ATERIANA -50%)

LASTEN BURGER -ATERIA * 7,80 €

Burger-sämpylä, itse tehty pihvi lähituottajan lihasta (LR), ketsuppi, tuore salaatti kotimaisista kasviksista (LR), ranskalaiset, mehu tai vesi

 

* Burgereissa täytteenä käytettävät kasvikset ovat kotimaisia (LR), ja niissä käytettävä Aito Cheddar on laktoositon kotimainen juusto.

 

Huom! Lasten ateriat on tarkoitettu alle 12-vuotiaille.

Huom! Osa raaka-aineista on lähiruokatuottajien pientuotantoa ja niiden saatavuus vaihtelee. Kaikkien ruoka-annosten saatavuutta koko kesän ajan ei voida siksi taata.

GRILLISTÄ
perinteisiä grilliherkkuja lähiruoalla ja kotimaisilla kasviksilla höystettynä

LIHAPIIRAKKA * 3,80 €

Lihapiirakka ja mausteet

LIHAPIIRAKKA NAKEILLA TAI MAKKARALLA * 6,80 €

Lihapiirakka, kotimaiset nakit tai makkarapala ja mausteet

RANSKALAISET PERUNAT * 5,80 € L/M/G

Ranskalaiset ja mausteet sekä dippikastike; lisädipit 0,50 €/kpl

RANSKALAISET NAKEILLA * 10,50 € L/M

Kotimaiset nakit, ranskalaiset ja mausteet sekä dippikastike; lisädipit 0,50 €/kpl

MAKKARAPERUNAT * 10,80 € L/M/G

Kotimaiset makkarapalat, ranskalaiset ja mausteet

 

* Annos ei sisällä salaattia. Salaatin voi annokseen ostaa erikseen.

Annoksissa käytettävät kasvikset ovat kotimaisia (LR).

LISÄKESALAATTI RUOKAAN 3,00 € L/M/G/LR

Kotimaiset kasvikset (LR)

 

Huom! Osa raaka-aineista on lähiruokatuottajien pientuotantoa ja niiden saatavuus vaihtelee. Kaikkien ruoka-annosten saatavuutta koko kesän ajan ei voida siksi taata.

Huom! Tarjolla myös kesäaikaan vaihtelevasti muita grilliherkkuja!

SALAATIT
kevyitä paikallisia herkkuja

LOHISALAATTI JA LEIPÄ 15,90 € L/M/LR

Paikallisen kalastajan kirjolohifilee (LR) tai kotimainen kirjolohifilee, tuoreet kotimaiset kasvikset (LR), leipä, mehu ja vesi

Salaatin voi täydentää itse kylmätiskiltä löytyvillä siemenillä ja kastikkeilla.

Leipävalikoimamme vaihtelee: tarjolla on esimerkiksi talon omaa leipää, paikallista luomuleipää sekä kotimaista tummaa ja vaaleaa leipää.

Salaattiin on saatavilla gluteeniton leipä tilauksesta.

Huom! Osa raaka-aineista on lähiruokatuottajien pientuotantoa ja niiden saatavuus vaihtelee. Kaikkien ruoka-annosten saatavuutta koko kesän ajan ei voida siksi taata.

LEIVÄT JA SÄMPYLÄT
pikkunälkään ja retkieväiksi

JUUSTOSÄMPYLÄ 4,50 € L

Kotimainen sämpylä, kotimainen juusto, tuoreet kotimaiset kasvikset (LR), levite

KINKKUSÄMPYLÄ 4,50 € L

Kotimainen sämpylä, kotimainen kinkku, tuoreet kotimaiset kasvikset (LR), levite

SILLIMUNALEIPÄ 4,50 € L

Kotimainen leipä, kotimainen silli, kotimainen kananmuna, tuoreet kotimaiset kasvikset (LR), levite

RETKILEIPÄ 5,50 € L

Vaihtoehto 1: Kotimainen ruisleipä (2 palaa), kotimainen kananmuna, kotimainen kinkku, kotimainen juusto, tuoreet kotimaiset kasvikset (LR), levite
Vaihtoehto 2: Kotimainen ruisleipä (2 palaa), paikallisen keittiömestarin grillipossu (LR), tuoreet kotimaiset kasvikset (LR), levite

LOHILEIPÄ 6,00 € L

Kotimainen tumma leipä, paikallisen kalastajan lohi (LR) tai kotimainen lohi, kotimainen salaatinlehti, kotimainen tilli, luomusitruuna, levite

MUUT RETKIEVÄÄT JA LEIVÄT

Ravintolan kylmätiskiltä löytyy lisäksi vaihteleva kokoelma erilaisia tuoreista kotimaisista raaka-aineista tehtyjä leipiä sekä retkieväitä.

Käytämme mahdollisuuksien mukaan paikallisten tuottajien tuotteita.

ERIKOISTILAUKSET JA ALLERGIARUOKAVALIOT

Saatavilla tilauksesta myös leivät ja sämpylät asiakkaan toivomusten mukaan ja allergiaruokavaliot huomioiden. Saatavilla on myös gluteenitonta leipää.

 

Huom! Leipien ja suolaisten tarjonta ja leipien täytteet voivat vaihdella sesongin ja saatavuuden mukaan.